Coronita cu umplutura multicolora

INGREDIENTE

 

  • 500 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie

PAȘI

  • Drojdia se lichefiaza cu putin zahar. Se adauga peste faina,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, laptele caldut,aromele si untul topit.Se framanta pana avem un aluat elastic si bine lucrat. Se lasa la crescut. Cand aluatul a crescut dublu in volum il framantam 2 min dupa care intindem o foaie de aprox. 0,5 cm.Presaram deasupra din belsug decoruri de zahar colorate si apoi rulam foarte starns. Taiem felii sucitura si le asezam dupa cum vedeti in poza intr-o forma de copt in forma de inel.Se mai lasa la crescut 30 min dupa care se unge cu galbenus si apoi se coace.
reteta tarta cu dovleac si bezea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne