Coroană de scorțișoară

INGREDIENTE:

 

Aluat:

  • 1 cană lapte
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50g unt
  • 2 căni de făină
  • ½ cană de zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură de sare
  • zahăr pudră, pentru topping (opțional)

Umplutură:

  • ¼ cană unt topit
  • ¾ cană zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • ½ cană pudră de cacao (sau mini chipsuri de ciocolată)

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Într-o cratiță mică la foc slab, combinăm laptele și untul. Amestecăm până se topește untul, după care turnăm rezultatul într-un bol încăpător.
  • Adăugăm 2 căni de făină, zahărul, oul, drojdia și sarea. Folosim o lingură de lemn pentru a amesteca aluatul timp de 3 minute până când este bine omogenizat.
  • Modelăm aluatul și îi oferim o formă rotundă, după care îl lăsăm la odihnă aproximativ 2 ore, până când acesta se dublează.
  • Urmează să întindem aluatul pe o suprafață dreptunghiulară și să adăugăm umplutura.
  • Întindem untul topit uniform pe aluat, presărăm zahărul brun, scorțișoara și pudra de cacao.
  • Rulăm aluatul imediat după ce am adăugat umplutura și îl divizăm în rulouri egale.
  • Umează să împreunăm rulourile de scorțișoară, lipindu-le la bază între ele, formând treptat un cerc. Pentru a face acest lucru cu ușurință, ne vom umezi degetele cu apă. Pentru a menține forma de cerc în timpul coacerii, vom folosi un alt vas rotund pe care să îl așezăm în centrul coroanei.
  • Acorperim coroana cu un prosop și o lăsăm la odihnă încă 45 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem coroana de scorțișoară timp de 20-25.
  • După coacere, îndepărtăm vasul rotund pe care l-am așezat în mijloc și așteptăm să se răcească alte câteva minute înainte de a presăra zahărul pudră.
wtb_1476995845.5618_79553

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne