INGREDIENTE
- Aluat pentru cornuri pufoase cu mere:
- 500 g faina;
- un plic de drojdie uscata (7 g);
- un praf de sare;
- 5 linguri zahar;
- un plic de zahar vanilat cu scortisoara;
- 2 oua;
- 5 linguri ulei;
- 300 ml lapte caldut.
- Umplutura pentru cornuri pufoase cu mere:
- 600 g mere curatate de coaja si seminte;
- 60 g zahar;
- o jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
- In plus:
- ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tavile;
- 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
- doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns cornurile;
- zahar pentru presarat pe deasupra cornurilor.
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de cornuri pufoase cu mere si scortisoara, trebuie să:
- Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald.
- Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se raceasca.
- Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
- Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei, apoi se presara faina pe ea. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 2-3 maini de faina, apoi se intinde cu ajutorul sucitorului. Se taie triunghiuri la baza carora se pune o lingura cu varf de mere calite si se ruleaza aluatul de la baza spre varf, se lipesc bine capetele laterale, apoi se da forma de corn.
- Fiecare corn se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa cornurile sa creasca 10-15 minute, la loc cald, dupa care se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.
- Se baga tava la cuptor pana cand aceste cornuri pufoase cu mere si scortisoara se rumenesc frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se pot servi.