Personalizați preferințele de consimțământ
Folosim cookie-uri pentru a vă ajuta să navigați eficient și să îndepliniți anumite funcții. Veți găsi mai jos informații detaliate despre toate modulele cookie din fiecare categorie de consimțământ. Cookie-urile care sunt clasificate ca „Necesare” sunt stocate în browser-ul dumneavoastră, deoarece sunt esențiale pentru activarea funcționalităților de bază ale site-ului. De asemenea, folosim cookie-uri de la terți care ne ajută să analizăm modul în care utilizați acest site web, să vă stocăm preferințele și să vă oferim conținutul și reclamele relevante pentru dvs. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dumneavoastră numai cu acordul dumneavoastră prealabil. Puteți alege să activați sau să dezactivați unele sau toate aceste cookie-uri, dar dezactivarea unora dintre ele vă poate afecta experiența de navigare.
Întotdeauna active
Cookie-urile necesare sunt necesare pentru a activa funcțiile de bază ale acestui site, cum ar fi furnizarea de autentificare securizată sau ajustarea preferințelor de consimțământ. Aceste cookie-uri nu stochează date de identificare personală.
Cookie-urile funcționale ajută la îndeplinirea anumitor funcționalități, cum ar fi partajarea conținutului site-ului web pe platformele de rețele sociale, colectarea de feedback și alte funcții terțe.

Niciun cookie.

Cookie-urile analitice sunt folosite pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori precum numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.
Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la furnizarea unei experiențe de utilizator mai bune pentru vizitatori.

Niciun cookie.

Cookie-urile de publicitate sunt folosite pentru a oferi vizitatorilor reclame personalizate pe baza paginilor pe care le-ați vizitat anterior și pentru a analiza eficacitatea campaniilor publicitare.

Rețetă cornuri pufoase cu gem

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • esență lămâie sau coaja de la o lămâie
  • esență vanilie
  • 1 lingură sare
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml ulei
  • gem pentru umplutură
  • zahăr pudra sau miere pentru uns

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Restul de făină se pune într-un castron, se amestecă cu sare. Se face un loc în mijloc și se pune maiaua.
  • Se adaugă treptat ouăle, laptele și esența de vanilie, împreună cu lămâia rasă. Trebuie să simțiți consistența aluatului și adăugați ingredientele în funcție de cât de moale sau gros este aluatul. Se frământă bine.
  • Adăugați treptat și uleiul. Aluatul pentru cornuri pufoase cu gem trebuie să aibă o textură uleioasă, nu lipicioasă.
  • Pentru ca aluatul să fie fin și uniform, el trebuie bătut. Faceți asta fie lăsându-l să cadă din castron, de-asupra mesei, fie folosind un instrument.
  • Lăsați aluatul la dospit, acoperindu-l cu un prosop. Țineți minte că, pentru a crește, trebuie ținut la loc călduros.
  • După ce aluatul a crescut, întindeți-l pe masă și tăiați bucăți în formă de pătrat pentru a crea cornurile pufoase cu gem.
  • Pe fiecare bucățică de aluat se așează 2 linguri de gem. Se rulează. Se lasă la dospit 20 de minute.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade. Așezați cornurile în tava tapițată sau pe foaia de copt. Cornurile se coc timp de 30-40 minute.
cornuri pufoase cu gem

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne