Cornuri delicioase in 2 culori

INGREDIENTE

 

  • 1 kg faina450mllapte

PAȘI

  • CAUTA Desert cornuri pufoase in doua culori Postat de Bia27 in Prajituri 14 Mar 2013 | 56393 vizualizari /retete/desert-cornuri-pufoase-in-doua-culori-43244.html 211178 880Distribuie pe wall-ul tau pub Traieste experienta unica UNTOLD cu oferta de electricitate #BeEnergy! Reteta este preluata de pe blogul Irinei, iar cu cateva modificari am pus-o in practica, aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!!:) Ingrediente Aluat: 1 kg faina 450 ml lapte caldut 130 g ulei 2 oua 3 linguri zahar 50 g drojdie proaspata coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 4 linguri cacao 5 linguri apa Umplutura: ciocolata Finetti sau Nuttela nuca nuca de cocos dulceata Sirop: 150 ml apa 4 linguri de zahar Mod de preparare Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar si drojdia. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacao si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine. Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit in doua boluri pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva :). Rasturnam bucatile de aluat si pe fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pentru a le lipi cat mai bine. Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, ca la pizza! Deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie. Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Am facut cateva si cu gem de caise pentru mezina familiei :). Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 20 minute, facem si testul scobitorii. La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat. In timp ce se coc cornurile ,preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul. Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca macinata si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne