Cornuri cu unt si telemea

INGREDIENTE

 

  • 500 g făină
  • 50 g zahar
  • 320 ml lapte
  • 150 g telemea
  • 150 ml ulei
  • 10 g drojdie Secretul Bunicii
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 5 g sare
  • mac

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Ȋn bolul malaxorului se adaugă pe rând făină, lapte, ulei, sare, şi albuşul de ou până când se ajunge la o pasta omogenă.
  • Aluatul se frământă puţin, după care se lasă 30 min la crescut
  • După ce a crescut, aluatul se întinde in formă rotundă şi se taie similar cu feliile de pizza.
  • Pe fiecare felie se pune o linguriţă de telemea după care se ruleaza
  • Tava se unge cu unt, după care cornurile se ung cu gălbenuşul rămas, apoi se presara mac
  • Se lasă 25-30 min la 180˚

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne