INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de cornuri cu unt și telemea ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g făină
- 50 g zahar
- 320 ml lapte
- 150 g telemea
- 150 ml ulei
- 10 g drojdie Secretul Bunicii
- 50 g unt
- 1 ou
- 5 g sare
- mac
PAȘI
Pentru aceste cornuri cu unt și telemea, rețeta implică următorii pași:
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Ȋn bolul malaxorului se adaugă pe rând făină, lapte, ulei, sare, şi albuşul de ou până când se ajunge la o pasta omogenă.
- Aluatul se frământă puţin, după care se lasă 30 min la crescut
- După ce a crescut, aluatul se întinde in formă rotundă şi se taie similar cu feliile de pizza.
- Pe fiecare felie se pune o linguriţă de telemea după care se ruleaza
- Tava se unge cu unt, după care cornurile se ung cu gălbenuşul rămas, apoi se presara mac
- Aceste cornuri fragede cu unt se lasă 25-30 min la 180˚