Rețetă cornuri cu gem de prune

INGREDIENTE

  • 2oua
  • 500 greu făină
  • 150 greu zahar
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • 1 ou pentru uns sau puțin suc de roșii;)

PAȘI

  • Se pune laptele la incalzit. Drojdia granule se amesteca cu faina. Cand este laptele este caldut se pune peste faina, se adauga si zaharul, sarea, uleiul, ouale batute si se framanta un aluat( este moale si un pic lipicios) Se lasa sa creasca timp de o ora ,1h30 min.
  • Dupa ce a crescut aluatul pentru cornuri cu gem de prune,se imparte in 4 parti dupa care de intinde niste foi rotunde se portioneaza in opt bucati se pune bucati de prune si putin zahar pe partea mai lata se ruleaza apoi se pune in tava de copt si se mai lasa inca 40-50 min sa creasca.
  • Dupa ce au crescut se ung cu ajutorul unei pensule cu un ou batut si se dau la cuptor,( care a fost incalzit in prealabil), timp de 20 min. Cornurile cu gem de prune sunt gata. Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne