Rețetă cornuri cu dulceață de gutui

INGREDIENTE

  • 800 g făină
  • 400-450 ml lapte
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri miere
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuș ou + 2 linguri lapte pentru uns cornulețele
  • dulceață gutuie

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugați apoi laptele, zahărul, zahărul vanilat, mierea, untul moale și făina.
  • Amestecați toate ingredientele până la omogenizarea completă.
  • După frământare, acoperim aluatul cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit la loc călduros pentru 1 oră și jumătate.
  • După dospire, întindem aluatul pentru cornuri cu dulceata și îl tăiem în bucăți în formă de dreptunghi.
  • Adăugăm gemul de gutui și rulăm cornulețul.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
  • Așezați foaia de copt în tavă. Așezați pe rând cornulețele.
  • Întindeți pe fiecare cornuleț sosul de ou și lapte.
  • Introduceți tava în cuptor și lăsați la copt pentru 25 de minute, până crusta devine maronie. Poftă mare!
cornuri cu dulceata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne