INGREDIENTE
- 800 g făină
- 400-450 ml lapte
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zahăr
- 4 linguri miere
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 100 g unt
- 1 gălbenuș ou + 2 linguri lapte pentru uns cornulețele
- dulceață gutuie
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugați apoi laptele, zahărul, zahărul vanilat, mierea, untul moale și făina.
- Amestecați toate ingredientele până la omogenizarea completă.
- După frământare, acoperim aluatul cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit la loc călduros pentru 1 oră și jumătate.
- După dospire, întindem aluatul pentru cornuri cu dulceata și îl tăiem în bucăți în formă de dreptunghi.
- Adăugăm gemul de gutui și rulăm cornulețul.
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
- Așezați foaia de copt în tavă. Așezați pe rând cornulețele.
- Întindeți pe fiecare cornuleț sosul de ou și lapte.
- Introduceți tava în cuptor și lăsați la copt pentru 25 de minute, până crusta devine maronie. Poftă mare!