INGREDIENTE
- 300 g făină
- 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou
- 130 ml lapte
- 30 g unt lăsat la temperatura camerei
- 50 g zahăr tos
- 1 linguriță de coajă rasă de portocală
- un vârf de sare
- 10 g unt pentru ungerea cornurilor
- 1 gălbenuș și 2 linguri lapte pentru ungerea cornurilor
- zahăr pudră vanilat pentru cornuri
- Pentru umplutura: 400 g piersici la conservă
- 150 ml lapte
- 150 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 1 ou
- 40 g amidon de porumb
- vanilie pentru aroma
PAȘI
- Pentru a face acestă rețetă de cornuri, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugăm făina, laptele, oul, sarea, untul topit, zahărul și coaja de portocală.
- Toate ingredientele se amestecă și se frământă aluatul până se omogenizează și devine neted.
- Acoperim vasul cu un prosop și îl așezăm la loc călduros pentru a se dospi. Lăsați aluatul aproximativ 1 oră.
- Pentru cremă scurgem piersicile și le introducem în blender sau le pasăm până compoziția se transformă într-un piure fin.
- Alegem o oală unde punem piureul și adăugăm laptele. Se pune pe foc și se lasă până fierbe ușor.
- Alegem un alt vas și adăugăm aici gălbenușurile, oul, zahărul și amidonul de porumb. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.
- Primul amestec de lapte și piersici îl turnăm peste acesta și îl amestecăm bine.
- Această compoziție o punem pe foc și o lăsăm la foc mic până se îngroașă (10-12 min).
- După fierbere, punem compoziția într-o castronel, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la răcit.
- Umand reteța de cornuri, aluatul îl împățim în 5. Fiecare parte este rulată pe masă până la formarea unui șnur, pe care îl rulăm pe forma de cannoli, după ce o ungem cu unt.
- Alegem o tavă și așezăm o foaie de copt pe ea. Așezăm cornurile pe tavă și le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute la loc cald.
- Un gălbenuș îl amestecăm cu lapte și ungem cornurile după dospire.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade și le lăsăm la copt 15 minute până se rumenesc. LE lăsăm să se răcească.
- După răcire, umplem cornurile cu crema de piersici și le pudrăm cu zahăr. Reteta de cornuri este simpla si usor de urmat. Pofta mare!