Rețetă cornulețe în doi pași cu dulceață

INGREDIENTE

  • 700 g făină
  • 125 ml de apă caldă
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 20 gr de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 gr de sare
  • 125 ml de ulei
  • Dulceață dorită, de orice fruct
  • 1 ou pentru uns
  • Zahăr vanilat pentru pudrat

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugați peste amestecul de drojdie zahărul, sarea și uleiul.
  • Adăugați făina și amestecați toata compoziția cu cuțitul. Secretul acesta este pentru ca aluatul să rămână stratificat.
  • Luați compoziția și așezați-o pe un blat pentru a o frământa.
  • Întindeți aluatul într-un strat (în forma de cerc) și tăiați-l ca feliile de tort.
  • Luați dulceața aleasă și dăugați 1-2 linguri pe marginea bucăților de aluatul, după care le rulați pentru a forma cornul.
  • Așezați cornuletele cu dulceata în tavă, pe foaia de copt și ungeți-le cu ou.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Introduceți tava cu cornurile în cuptor și coaceți-le pentru 20 de minute.
  • Serviți-le calde, după ce le pudrați cu zahăr vanilat.
cornulete cu dulceata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne