INGREDIENTE
- 700 g făină
- 125 ml de apă caldă
- 1-2 linguri de zahăr
- 20 gr de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 gr de sare
- 125 ml de ulei
- Dulceață dorită, de orice fruct
- 1 ou pentru uns
- Zahăr vanilat pentru pudrat
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugați peste amestecul de drojdie zahărul, sarea și uleiul.
- Adăugați făina și amestecați toata compoziția cu cuțitul. Secretul acesta este pentru ca aluatul să rămână stratificat.
- Luați compoziția și așezați-o pe un blat pentru a o frământa.
- Întindeți aluatul într-un strat (în forma de cerc) și tăiați-l ca feliile de tort.
- Luați dulceața aleasă și dăugați 1-2 linguri pe marginea bucăților de aluatul, după care le rulați pentru a forma cornul.
- Așezați cornuletele cu dulceata în tavă, pe foaia de copt și ungeți-le cu ou.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Introduceți tava cu cornurile în cuptor și coaceți-le pentru 20 de minute.
- Serviți-le calde, după ce le pudrați cu zahăr vanilat.