INGREDIENTE
- 500 gr faina
- 40 gr zahar
- 250 gr untura de porc
- 180 ml apa
- 4 linguri cacao
- 150 gr miez nuca
- miere 50 gr
PAȘI
- se prepara aluaturile pentru cornulete in 2 culori: alb si negru. practic este aceeasi metoda doar ca la o compozitie adaugam cacao
- incepem: din 250 gr faina, 20 gr zahar, 125 gr untura porc, 90 ml apa. Atentie : toate ingredientele trb sa fie reci !!!
- amesteca faina cu zaharul, adauga untura si framanta. treptat se adauga apa si se framanta pana obtinem un aluat pufos, moale. nu se framanta mult.. doar pana ce nu se mai lipeste de maini
- aluatul se pune in folie si in frigider pana urmeaza sa lucram cu el
- aluatul colorat: la fel cu cel alb doar ca vei adauga si cacao.
- cele 2 aluaturi se pastreaza in frigider 30 min
- asamblare: intinde fiecare aluat sub forma de cerc, aluatul colorat sa fie mai mic
- se taie aluatul cel alb dar si cel colorat ca pe o pizza
- triunghiurile colorate ar trb sa fie mai mici decat ele albe, se suprapun, si apoi se intorc invers pe masa de lucru, cu foaia colorata in jos
- la baza se pune umplutura: miezul de nuca.. sau ciocolata finetti , se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
- le coacem in cuptorul preincalzit , 30 min la 190 grade
- dupa ce sunt gata, cornuletele in 2 culori se ung cu miere . Si.. pofta buna si spor la gatit