Cornulete fragede cu gem

INGREDIENTE

 

  • 750 grame faina( se poate folosi si faina fara gluten)
  • Unt 60%grasime (300grame)
  • Un strop de sare
  • 6 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie

PAȘI

  • Aluatul se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Nu se insista prea mult ca sa nu devina aluatul prea elastic. Este un aluat fara zahar, fara drojdie gustos si fraged.
  • Se pune aluatul la rece cel putin 2 ore. Daca se poate lasa peste noapte, este mai bine. Inainte de pregatire, se scoate de la frigider cu 30 minute.
  • Se intind bilute cu sucitorul foi rotunde si se imparte cam in 8 bucati . Se pune gem la capat si se ruleaza. Eu le-am mai lasat putin pe masa pana se pregateau restul cornuletelor. Se lasa la cuptor incins cca 180 grade cam 15 minute. Daca faceti cornuletele mai mari mai lasati cateva minute. Se fac putin maronii cand sunt coapte suficient. Pofta buna!! Un deliciu mai ales pentru indragostiti!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne