Rețetă cornulețe dulci

INGREDIENTE

  • 1 cană lapte
  • 1/3 căni zahăr
  • 1/3 pachet unt
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 căni făină
  • ½ linguriță sare
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un bol, combinați laptele, zahărul și untul. Adăugați compoziția drojdiei și lăsați amestecul la loc cald, până se umflă puțin și face o ușoară spumă.
  • Puneți într-un bol făina și sarea. Adugați ouăle, uleiul și drojdia. Amestecați aluatul până se dezlipește cu ușurință de marginea bolului.
  • Scoateți aluatul din bol și așezați-l pe masă. Începeți să îl frământați timp de 10 minute, până devine elastic.
  • Alegeți un castron larg, ungeți-l cu puțin ulei și așezați aluatul de cornulete dulci frământat . Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se dubleze la căldură, timp de 1 oră.
  • Ungeți o tavă cu ulei. Porniți cuptorul la 190 de grade.
  • Structurați coca în 12 porții. Puteți să le faceți sub formă de cornuri, de chifle sau împletite.
  • Lăsați-le să se umfle timp de 20-25 minute.
  • Așezați-le în tavă și coaceți-le timp de 20-25 minute, până se rumenesc. Le puteți unge cu miere sau puteti adăuga susan, mac sau scorțișoară, după gust.
  • Le puteți servi cu unt dimineața sau chiar cu dulceață.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne