INGREDIENTE
- 1 cană lapte
- 1/3 căni zahăr
- 1/3 pachet unt
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 căni făină
- ½ linguriță sare
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un bol, combinați laptele, zahărul și untul. Adăugați compoziția drojdiei și lăsați amestecul la loc cald, până se umflă puțin și face o ușoară spumă.
- Puneți într-un bol făina și sarea. Adugați ouăle, uleiul și drojdia. Amestecați aluatul până se dezlipește cu ușurință de marginea bolului.
- Scoateți aluatul din bol și așezați-l pe masă. Începeți să îl frământați timp de 10 minute, până devine elastic.
- Alegeți un castron larg, ungeți-l cu puțin ulei și așezați aluatul de cornulete dulci frământat . Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se dubleze la căldură, timp de 1 oră.
- Ungeți o tavă cu ulei. Porniți cuptorul la 190 de grade.
- Structurați coca în 12 porții. Puteți să le faceți sub formă de cornuri, de chifle sau împletite.
- Lăsați-le să se umfle timp de 20-25 minute.
- Așezați-le în tavă și coaceți-le timp de 20-25 minute, până se rumenesc. Le puteți unge cu miere sau puteti adăuga susan, mac sau scorțișoară, după gust.
- Le puteți servi cu unt dimineața sau chiar cu dulceață.