Cornulete cu umplutura de biscuiti

INGREDIENTE

 

  • 1/2 kg de faina
  • Ingrediente: Aluat:0.800 kg faina, 250 gr untura,250 ml lapte, 20 gr drojdie,150 gr zahar, 3 oua,un praf de sare.
  • Umplutura:200 biscuiti, 200 gr nuca,300 ml lapte, 1 esenta rom,100 gr ciocolata topita,70 gr zahar pudra,2 linguri cacao, 3 linguri gem de capsuni.
  • Decor: zahar pudra

PAȘI

  • Pentru aluatul de cornulete punem intr-un castron faina si o amestecam cu untura apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia,zaharul,ouale si praful de sare.Aluatul obtinut se lasa la dospit cam 1 ora.
  • Pentru umplutura maruntim biscuitii,adaugam nuca prajita si macinata(pentru un gust mai bun o prajesti putin),esenta de rom,zaharul pudra, cacaoa, ciocolata topita si laptele iar la final gemul de capsuni.Se amesteca bine pana iese ca o crema cremoasa.
  • Aluatul il intindem in foaie subtire, il taiem patratele le umplem cu compozitiz de biscuiti si le coacem la foc potrivit 25 minute. Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne