Rețetă cornulețe cu rahat

INGREDIENTE

  • -4 linguri mari de untura curata ,scoasa din frigider,
  • -3 galbenusuri de ou,
  • -100 ml.lapte dulce, rece de la frigider,
  • -faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare(mie mi-a mers cam 700 gr. de faina),
  • -100 gr.zahar pudra,
  • -300 gr.rahat,
  • -1 ou,
  • -1 plic de zahar vanilat.

PAȘI

Pentru o porție delicioasă de cornulețe cu rahat, pașii de urmat sunt:

  • Se pune intr-un vas untura cu galbenusurile,se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare.Scoatem apoi aluatul din vas,presuram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat,il impaturim si iar il framantam.Facem aceasta operatiune de cateva ori.Apoi punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
    Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati cam cat un ou de mare,il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul.Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
    Vom aseza in partea mai lata o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf.Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand sunt gata scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste aceste cornulețe cu rahat.Pofta buna!
cornulete cu rahat

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne