INGREDIENTE
- Aluat cornulețe cu magiun:1 kg faina,400 gr untura de porc(sau 2 pachete de margarina),250 ml lapte,50 gr drojdie,6 linguri de smantana,200 gr zahar,5 oua.
- Umplutura:300 gr magiun de prune,300gr nuca macinata, coaja de la 2 lamai,50 ml lapte,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat.
- Zahar pudra pentru pudrat.
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de cornulețe cu magiun de prune și nucă, trebuie să urmezi pașii de mai jos:
- Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini.Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.
- Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca(nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai si zaharul vanilat.
- Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.Asa calde le dai prin zahar pudra.