INGREDIENTE
- 150 grame iaurt
- 100 grame ulei măsline
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou
- 3 căni făină
- 2 lingurițe sare
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați restul ingredientelor lichide, apoi adăugați restul făinei și amestecați bine.
- Lăsați la dospit pentru 1 oră.
- Acoperiți bolul cu un prosop, la loc călduț.
- Întindeți aluatul de cornulețe cu iaurt subțire.
- Tăiați-l în triunghiuri și apoi rulați cornurile.
- Ungeți cornulețele cu un ou bătut.
- Țineți-le la cuptor până prind o cristă aurie deasupra.
- Sfat: cornulețele se pot umple cu orice fel de cremă, dulceață.
- În aluat se pot pune nuci, alune, scorțișoară, nucă de cocos, după gust.