Rețetă colăcei cu usturoi și parmezan

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • Trei sferturi cană apă caldă
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ linguriță zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 lingură unt topit
  • Ulei de măsline pentru periaj
Pentru topping:
  • 3 lingurițe de unt topit
  • ¼ cană parmezan proaspăt ras
  • Pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 cățel usturoui măcinat
  • Sare

PAȘI:

Urmează pas cu pas această rețetă de colăcei:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm 5 minute să se activeze.
  • În vasul unui mixer amestecăm apa caldă, drojdia, zahărul, făina, untul topit și sarea. Dacă aluatul devine prea lipicios adăugăm o lingură sau două de făină.
  • Aluatul se frământă timp de 5-10 minute pînă devine neted. Apoi se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la crescut pentru o oră jumătate, până își dublează dimensiunea.
  • Luăm aluatul crescut și îl împărțim în două bucăți egale. Apoi le feliem în fâșii de 2-3 cm lățime. Pe acestea le tăiem pe jumătate și le rotim și înnodăm pentru a crea colăceii.
  • Așezăm fiecare colăcel pe foile de gătit, la 2 cm distanță unul de celălalt. Le ungem cu ulei de măsline, le acoperim cu o folie de plastic sau un prosop curat și le lăsăm la crescut, într-un loc cald pentru jumătate de oră – o oră.
  • Între timp, preîncălzim cuptorul. Într-un bol mic amestecăm untul topit, parmezanul, pătrunjelul, oregano și usturoiul tocat. Ungem colăceii cu jumătate de amestec.
  • Coacem colăceii până se rumenesc, aproximativ 20 de minute. Apoi, le ungem cu cealaltă jumătate de amestec.
  • Se servesc calzi. Poftă bună!
  • Dacă respecți rețeta de colăcei nu vei da greș!
reteta colacei

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne