Rețetă colăcei bucovineni

INGREDIENTE:

  • 25 g unt tăiat în cubulețe
  • 425 gr. făină
  • 50 g zahăr
  • 125 ml apă fiartă
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 25 ml apă calduță
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • sare
  • coajă rasă de lămâie
  • miere

PAȘI:

Urmeaza pas cu pas reteta! Colacei pufosi si gustosi poti face astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță alături de o linguriță de zahăr.
  • Amestecăm un gălbenuș de ou bătut u o lingură de lapte și zahăr tos. Punem untul și zahărul într-un bol peste care punem 125 ml apă fiartă. Amestecăm bine până când se topește zahărul și se lasă la răcit.
  • Adăugăm drojdia peste amestecul răcit de unt și zahăr. Apoi, adăugăm oul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecăm bine în jur de 5 minute.
  • Punem totul într-un castron mare, unde adăugăm treptat făină, până se omogenizează. Frământăm aluatul până acesta devine neted și elastic.
  • Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut în jur de o oră jumate, până își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul crescut în 3 bucăți egale. Fiecare împărțită la rândul ei împărțită în 5 bucăți egale. Le rulăm pe fiecare și începem să le împletim.
  • Așezăm colăceii pe o tavă acoperită cu foi de copt și îi lăsăm o oră la crescut, până își dublează vlumul. Îi ungem cu gălbenușul și laptele, adăugăm pe deasupra zahărul tos. Le coacem pentru 15-20 minute la cuptor până devin aurii. Urmeaza reteta de colacei cu atentie si nu vei da gres.
reteta colacei

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne