Rețetă colac moldovenesc

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba;
  • 300 ml apa calduta/lapte;
  • 50 ml ulei;
  • 25- 30 grame de drojdie proaspata;
  • 2 lingurite de zahar;

PAȘI

  • Amesteca laptele caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo. Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle. Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai departe. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul aluatul de colac moldovenesc,in jur de jumatate de ora. Se imparte aluatul in bile care se pun in tava,in jurul lor se impleteste aluat,iar in mijloc se fac trandafirasi din aluat. Punem in tava unsa cu ulei.Se mai lasa la crescut in jur de 15 minute,ungem cu ou batut,presaram mac si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne