Clatite umplute cu carne de pui si ciuperci

INGREDIENTE

 

  • 1 ceapa
  • 1 lingura de unt
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 piept de pui fiert
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 6 oua
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 200 gr smantana
  • cascaval ras 100 gr
  • sare si piper
  • boia dulce

PAȘI

  • Se fac clatitele din 4 oua si lapte si faina
  • Se taie ceapa marunt si se pune in tigaie intr o lingura de unt sa se caleasca usor
  • se adauga boia
  • carnea fiarta se rupe julien
  • ciupercile se scurg de zeama si se maruntesc putin, apoi se pun in tigaie alaturi de ceapa. se amesteca usor . treptat se adauga carnea
  • sa nu uitam sa condimentam cu sare si piper, adaugam paharul cu vin si lasam sa fiarba pana scade zeama
  • se pun la fiert 2 oua, albusul fiert se taie marunt si se adauga la compozitia de carne cu ciuperci. galbenusurile se paseaza si se amestecacu smantana
  • dupa ce carnea s a racit putin se adauga smantana . atentie sa nu fie fierbinte compozitia pregatita pt ca smantana se va branzi
  • adaugam marar
  • si umplemfoile de placinta: punem 1-2 linguri din compozitia de carne cu ciuperci,strangem usor foia de clatita,legamcu un fir de patrunjel( daca aveti ceapa verde.. cu codita cepii)
  • se pregateste un vas de jena,se unge cu putina smantana, se aseaza pungutele in ea, deasupra radem cascaval si punem la cuptor 20-30 minute.
  • de preferat sa se consume calde

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne