INGREDIENTE
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt
- 1 borcan ciuperci
- 1 piept de pui fiert
- 1 pahar de vin alb sec
- 6 oua
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 200 gr smantana
- cascaval ras 100 gr
- sare si piper
- boia dulce
PAȘI
Pentru a face clatite cu carne trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
- Se fac clatitele din 4 oua si lapte si faina
- Se taie ceapa marunt si se pune in tigaie intr o lingura de unt sa se caleasca usor
- se adauga boia
- carnea fiarta se rupe julien
- ciupercile se scurg de zeama si se maruntesc putin, apoi se pun in tigaie alaturi de ceapa. se amesteca usor . treptat se adauga carnea
- sa nu uitam sa condimentam cu sare si piper, adaugam paharul cu vin si lasam sa fiarba pana scade zeama
- se pun la fiert 2 oua, albusul fiert se taie marunt si se adauga la compozitia de carne cu ciuperci. galbenusurile se paseaza si se amestecacu smantana
- dupa ce carnea s a racit putin se adauga smantana . atentie sa nu fie fierbinte compozitia pregatita pt ca smantana se va branzi
- adaugam marar
- si umplem foile de placinta: punem 1-2 linguri din compozitia de carne cu ciuperci,strangem usor foia de clatita,legamcu un fir de patrunjel( daca aveti ceapa verde.. cu codita cepii)
- se pregateste un vas de jena,se unge cu putina smantana, se aseaza pungutele in ea, deasupra radem cascaval si punem la cuptor 20-30 minute.
- de preferat sa consumi calde aceste clatite cu carne.