INGREDIENTE
Vrei să gătești clătite speciale învelite în ciocolată albă cu cremă de vanilie? Iată care sunt ingredientele și rețeta de urmat.
- 500 g faina
- 2 oua
- 300 ml lapte caldut sau apa minerala
- o lingurita drjdie uscata (eu am folosit Secretul Bunicii) – aprox. 5 g
- 2 lingur zahar
- coaja de lamaie
- putina sare
- ulei pt uns tava
- budinca de vanilie
- bucatele ciocolata
PAȘI
Pentru această rețetă de clătite pufoase, pașii de urmat sunt:
- Intr-un castron,se amesteca faina cu ouale,zaharul, coaja rasa a unei lamai si drojdia inmuiata putin in lapte caldut.
Se lasa apoi compozitia sa se odihneasca 10 minute. Intre timp se pregateste o tava antiaderenta incalzita la foc mare si unsa cu putin ulei.
Se reduce apoi focul la jumatate si se toarna un polonic de aluat fix in mijocul tavii. Se lasa aluatul sa se scurga singur.
Se lasa aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Se pregateste budinca de vanilie, se lasa la racit si se impacheteaza clatitele sau se prepara in forma de tort, in straturi. Se presara bucatelele de ciocolata sau se rade deasupra. Pofta buna!