Rețetă clătite pufoase

INGREDIENTE

  • 150 g făină
  • 7 g drojdie Secretul Bunicii
  • 2-3 g sare
  • 5 g zahăr
  • 225 ml lapte
  • un ou
  • 10 g unt

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Apoi, pentru a face clatite pufoase, în oala de la mixer punem oul, zaharul, maiaua, făina si amestecam bine; apoi adăugam untul moale si laptele.
  • Tigaia se pune la încălzit, iar după ce a stat câteva minute pe foc se adaugă puțin unt sau ulei, la alegere.
  • În tigaie se pune compoziție în așa fel încât o bucată sa aibă circumferința unei farfurii de cafea și grosimea de aprox. 1 cm; se lasă până se rumenesc.
  • Se servesc cu fructe sau cu miere, la alegere.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne