Clătite cu măr și sos de caramel

INGREDIENTE

 

  • 500 ml lapte
  • 10 g drojdie Secretul Bunicii
  • 5 g zahăr pudră
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 40 g unt
  • 10 ml ulei
  • 5 ml esență de rom
  • 2 mere tăiate cubulețe
  • Pentru sosul de caramel
  • 65 g unt cu sare
  • 125 zahăr (preferabil brun)
  • 250 g smântână dulce

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în lapte călduț, alături de 5 g zahăr și făina și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Într-un bol separat se amestecă restul de făină cu un praf de sare, iar treptat se adaugă laptele. După ce s-a pus tot laptele se adaugă și maiaua.
  • Apoi se adaugă untul topit împreună cu uleiul, esența de rom și merele. Coca se lasă în frigider între 1 și 4 ore.
  • Între timp se face sosul de caramel. Într-o cratiță se pune la foc untul, un praf de sare, zahărul brun si crema de smântână dulce. Se amestecă până când capătă o culoare maronie.
  • Se pune o tigaie la foc cu puțin unt in ea, după care se toarnă câte un polonic (până se acopere fundul tigaii). Se lasa cca. 2 min pe fiecare parte, după care se îndepărtează de pe foc.
  • Se servesc calde împreună cu sosul de caramel.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne