INGREDIENTE
- 500 ml lapte
- 10 g drojdie Secretul Bunicii
- 5 g zahăr pudră
- 150 g făină
- 4 ouă
- 40 g unt
- 10 ml ulei
- 5 ml esență de rom
- 2 mere tăiate cubulețe
- Pentru sosul de caramel
- 65 g unt cu sare
- 125 zahăr (preferabil brun)
- 250 g smântână dulce
PAȘI
- Aceste clatite cu mar se fac cu drojide. Drojdia se dizolvă în lapte călduț, alături de 5 g zahăr și făina și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Într-un bol separat se amestecă restul de făină cu un praf de sare, iar treptat se adaugă laptele. După ce s-a pus tot laptele se adaugă și maiaua.
- Apoi se adaugă untul topit împreună cu uleiul, esența de rom și merele. Coca se lasă în frigider între 1 și 4 ore.
- Între timp se face sosul de caramel. Într-o cratiță se pune la foc untul, un praf de sare, zahărul brun si crema de smântână dulce. Se amestecă până când capătă o culoare maronie.
- Se pune o tigaie la foc cu puțin unt in ea, după care se toarnă câte un polonic (până se acopere fundul tigaii). Se lasa cca. 2 min pe fiecare parte, după care se îndepărtează de pe foc.
- Clatitele cu mar se servesc calde împreună cu sosul de caramel.