Clătită chinezească cu ceapă verde

INGREDIENTE

 

  • 1000 grame făină
  • 10 grame sare
  • 15 grame zahăr tos
  • Ulei
  • 500 ml apă caldă
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 7 fire ceapă verde tăiate rondele
  • Semințe de susan

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Combină făina, zahărul, drojdia și sarea într-un bol.
  • Adaugă apă caldă peste amestecul cu drojdie și incorporează totul până devine lipicios. Adaugă 1 lingură de ulei și amestecă timp de 15 minute.
  • Așează amestecul pe masă, după ce ai presărat făină și începe să îl frămânți, preț de 10 minute.
  • Împarte aluatul în 3 părți. Ia fiecare parte și întinde-o.
  • Adaugă ulei, sare și rondele de ceapă verde.
  • Începe de la un capăt să rotești aluatul cu compoziția înauntru, cât mai îngust posibil. Presează puțin.
  • Le poți face pe lungime, așa cum am descris mai sus sau ovale.
  • Fiecare aluat cu compoziția incorporată se prăjește și se face un tort, adăugat fiecare clătită una peste alta.
  • Se taie în romburi, ca pe tort. Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne