Clafoutis cu cirese

INGREDIENTE

 

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
  • 240 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 130 g faina
  • 780 g cirese spalate, fara samburi

PAȘI

  • Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.
  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.
  • Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne