INGREDIENTE
Pentru un delicioas clafoutis cu cireșe, ai nevoie de:
- 4 oua
- un praf de sare
- 100 g zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
- 240 ml lapte
- 50 g unt topit
- 130 g faina
- 780 g cirese spalate, fara samburi
PAȘI
Pentru a găti un clafoutis cu cireșe ca la carte:
- Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.
- Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
- Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.
- Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.