Ciorba de fasole in paine

PAȘI

  • Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.
    Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
    Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
    Pofta buna!
wtb_1477395336.8006_94686

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne