Choux a la creme cu ciocolată

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente pentru gogoșele –
  • 250 g făină
  • 100 ml ulei
  • 130 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolată –
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 100 g cicolată cu lapte
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Glazura de ciocolată
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 ml frișcă lichidă

PAȘI

  • Preparare gogoșele : Intr-un vas punem apa , uleiul și sarea pe foc , iar cînd începe să fiarbă adăugăm toată făina odată și amestecăm energic . Mai lăsăm cîteva minute pînă se dezlipește aluatul de pe pereții vasului . Lăsăm să se răcească apoi adăugăm pe rînd cîte un ou , amestecănd după fiecare pănă se incorporează .
  • Punem compoziția într-un pungă de ornat și formăm biluțe de aluat pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt . Le dăm la cuptor 25 – 30 minute pînă se rumenesc ușor .
  • Crema : Pregătim budinca conform instrucțiunilor , tragem de pe foc și adăugăm ciocolata ruptă bucăți . O lăsăm să se răcească și apoi amestecăm cu frișca bătută . Facem o găurică mică și umplem gogoșelele .
  • Glazura : Punem frișca și ciocolata ruptă bucăți să se topească la aburi . Cînd ajunge la punctul de fierbere tragem deoparte și amestecăm . Lăsăm 3 – 4 minute să se răcorească apoi luăm căte o gogoșică și o trecem prin glazură .
  • Se dau la frigider 1-2 ore apoi se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne