INGREDIENTE
- Ingrediente pentru choux a la creme cu ciocolata –
- 250 g făină
- 100 ml ulei
- 130 g făină
- 3 ouă
- un praf de sare
- Crema de ciocolată –
- 1 plic budincă de ciocolată
- 100 g cicolată cu lapte
- 200 ml frișcă lichidă
- Glazura de ciocolată
- 100 g ciocolată neagră
- 50 ml frișcă lichidă
PAȘI
- Preparare choux a la creme cu ciocolata : Intr-un vas punem apa , uleiul și sarea pe foc , iar cînd începe să fiarbă adăugăm toată făina odată și amestecăm energic . Mai lăsăm cîteva minute pînă se dezlipește aluatul de pe pereții vasului . Lăsăm să se răcească apoi adăugăm pe rînd cîte un ou , amestecănd după fiecare pănă se incorporează .
- Punem compoziția într-un pungă de ornat și formăm biluțe de aluat pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt . Le dăm la cuptor 25 – 30 minute pînă se rumenesc ușor .
- Crema : Pregătim budinca conform instrucțiunilor , tragem de pe foc și adăugăm ciocolata ruptă bucăți . O lăsăm să se răcească și apoi amestecăm cu frișca bătută . Facem o gaură mică și umplem gogoșelele .
- Glazura : Punem frișca și ciocolata ruptă bucăți să se topească la aburi . Cînd ajunge la punctul de fierbere tragem deoparte și amestecăm . Lăsăm 3 – 4 minute să se răcorească apoi luăm căte o gogoșică și o trecem prin glazură .
- Se dau la frigider 1-2 ore apoi se savurează cu plăcere !