Rețetă chifle

INGREDIENTE

  • Faina lapte drojdie

PAȘI

Pentru o porție de chifle gătite ca la carte, trebuie să ai în vedere următoarele:

  • Pt 12 chifle medii avem nevoie de 800 gr faina 350 ml lapte 20 gr drojdie un praf de sare si un ou batut cu putin lapte pt unsul chiflelor . Facem aluatul ..intr un bol punem faina cernuta praful de sare Laptele incalzit usor in care adaugam drojdia omogenizam asteptam 5 minute dupa punem peste faina si incepem sa framântăm.aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu se lege ..daca se leaga adaugam 20 ml de ulei si mai framantam 2 minute..lasam la dospit 20 minute .si incepem sa facem chiflele .Eu le am umplut cu caș de data asta .facem bile de aluat ,dupa care le intindem usor in mijloc adaugam caș sau ce dorim .se pot lasa si simple .le impaturim si le punem pe hartie de copt cu partea impaturita in jos .le lasam se se odihneasca 10 min.dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut cu o lingura de lapte .si le punem la cuptor.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne