Rețetă chifle pufoase cu cartofi

INGREDIENTE:

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană jumătate apă caldă
  • 1 cană piure de cartofi fără unt sau lapte
  • 2/3 cană zahăr
  • 125 g grăsimi vegetale
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe sare
  • 6 căni jumătate făină

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute
  • Într-un bol mare amestecăm piureul de cartofi, zahărul, grăsimile vegetale, ouăle, sarea, 2/3 cană din apa rămasă, amestecul de drojdie și 2 căni de făină. Batem bine până se omogenizează. Adăugăm suficientă făină pentru a forma un aluat moale. Nu frământăm.
  • Aluatul în modelăm într-o bilă, o ungem cu ulei și o punem într-un vas. Acoperim și lăsăm la crescut într-un loc cald, până își dublează volumul, în jur de o oră.
  • Aluatul pentru chifle pufoase îl împărțim aluatul în trei secțiuni. Împărțim și modelăm dintr-o secțiune 15 bile mici, pe care le punem într-o tigaie rotundă unsă. Acoperim cu un prosop și le lăsăm să crească în jur de 30 de minute. Facem la fel și cu restul aluatului.
  • Între timp preîncălzim cuptorul. Coacem chiflele până se rumenesc 20-25 de minute.
  • Se servesc calde. Poftă bună!
chifle pufoase

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne