INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de chifle pufoase, ai nevoie de:
- 227 ml de lapte
- 85 grame de unt
- 50 grame de zahăr
- 1 lingură de coajă de lămâie rasă sau 2 lingurițe de esență de lămâie
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 418 grame de făină
- 25.52 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă mari
- un praf de sare
PAȘI
Pentru această rețetă de chifle pufoase, trebuie să ai în vedere următorii pași:
- Într-un bol termorezistent sau tigaie combinați laptele, unul și zahărul, încălziți până ce se topește untul, apoi lăsați la răcit 15 minute.
- Adăugați esența de lămâie sau vanilie, ori coaja de lămâie și praful de sare, 2 căni de făină, ouăle și drojdia, mixați bine, până ce totul este bine încorporat. Adăugați restul de făină și bateți aluatul la viteză mare pentru încă 3 minute. La final ar trebui să aveți un aluat lipicios și umed.
- Acoperiți și lăsați la crescut timp de 45 de minute sau până ce aluatul și-a dublat volumul.
- Ungeți 2 fome de brioșe și așezați aluatul în acestea, umpleți spațiul puțin peste jumătate. Acoperiți tava și lăsați aluatul la crescut pentru 45-50 de minute, până se dublează în volum. Când timpul de creștere se apropie de sfârșit, preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Dați forma la copt pentru 15 minute. Scoateți din cuptor și lăsați la răcit pe un grătar sau tavă. Dacă doriți puteți unge chiflele cu unt topit înainte de a se răci de tot.