INGREDIENTE:
- 1¼ cani de făină albă
- ⅔ cani de făină de secară
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 lingurițe praf de cacao
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei vegetal
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Combinăm într-un bol mare făina albă, praful de cacao, zahărul brun, sarea, și amestecul de drojdie.
- Treptat adăugăm în amestec făina de secară și uleiul vegetal, până când aluatul devine omogen.
- Așezăm rezultatul într-un vas încăpător și lăsăm la odihnă aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
- După creștere, așezăm aluatul pe o suprafață plată făinată și îl frământăm aproximativ 5-10 minute.
- Formăm 8 bile de aluat pe care le așezăm într-o tavă peste care punem hârtie de copt, unsă cu ulei vegetal.
- Preîncălzim cuptroul la 180°C și lăsăm chiflele din făină de secară la copt aproximativ 30-35 de minute.