Rețetă chifle de hot dog cu brânză cheddar

INGREDIENTE:

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 ou
  • 4 căni făină
  • 1 lingură de sare
  • 60 g unt topit
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Cheddar ras
  • Rozmarin proaspăt tocat
  • Salvie tocată

PAȘI:

  • Într-un bol mare amestecăm apa și drojdia și o lăsăm să se activeze 5-10 minute. Apoi, adăugăm zahărul, oul și amestecăm bine.
  • Mixăm 2 căni de făină bine, apoi acoperiim cu folie de plastic și lăsăm să se odihnească 45 de minute.
  • Apoi, adăugăm sarea, untul și uleiul de măsline. Amestecăm bine, până se combină, adăugăm restul de 2 căni de făină, brânza cheddar, rozmarinul și salvia.
  • Frământăm bine aluatul pentru chifle hot dog până se formează o bilă și se îndepărtează de părșile laterale ale vasului.
  • Întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț, îl mai frământăm 5 minute. Formăm o bilă o ungem cu ulei și o acoperim cu un prosop și o lăsăm să crească, timp de o oră, până își dublează dimensiunea.
  • Aluatul crescut îl împărțim în 12 bucăți egale. Le modelăm în forme dreptunghiulare și le rulăm. Le așezăm pe o tavă, le acoperim cu un prosop și le lăsăm la crescut 1 oră, timp în care preîncălzim cuptorul.
  • Le punem la copt 20 de minute sau până se rumenesc. Presărăm susan pe desupra chiflelor de hot dog și servim! Poftă bună!
chifle hot dog

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne