INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- 1 ou
- 4 căni făină
- 1 lingură de sare
- 60 g unt topit
- 1 linguriță ulei de măsline
- Cheddar ras
- Rozmarin proaspăt tocat
- Salvie tocată
PAȘI:
- Într-un bol mare amestecăm apa și drojdia și o lăsăm să se activeze 5-10 minute. Apoi, adăugăm zahărul, oul și amestecăm bine.
- Mixăm 2 căni de făină bine, apoi acoperiim cu folie de plastic și lăsăm să se odihnească 45 de minute.
- Apoi, adăugăm sarea, untul și uleiul de măsline. Amestecăm bine, până se combină, adăugăm restul de 2 căni de făină, brânza cheddar, rozmarinul și salvia.
- Frământăm bine aluatul pentru chifle hot dog până se formează o bilă și se îndepărtează de părșile laterale ale vasului.
- Întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț, îl mai frământăm 5 minute. Formăm o bilă o ungem cu ulei și o acoperim cu un prosop și o lăsăm să crească, timp de o oră, până își dublează dimensiunea.
- Aluatul crescut îl împărțim în 12 bucăți egale. Le modelăm în forme dreptunghiulare și le rulăm. Le așezăm pe o tavă, le acoperim cu un prosop și le lăsăm la crescut 1 oră, timp în care preîncălzim cuptorul.
- Le punem la copt 20 de minute sau până se rumenesc. Presărăm susan pe desupra chiflelor de hot dog și servim! Poftă bună!