Personalizați preferințele de consimțământ
Folosim cookie-uri pentru a vă ajuta să navigați eficient și să îndepliniți anumite funcții. Veți găsi mai jos informații detaliate despre toate modulele cookie din fiecare categorie de consimțământ. Cookie-urile care sunt clasificate ca „Necesare” sunt stocate în browser-ul dumneavoastră, deoarece sunt esențiale pentru activarea funcționalităților de bază ale site-ului. De asemenea, folosim cookie-uri de la terți care ne ajută să analizăm modul în care utilizați acest site web, să vă stocăm preferințele și să vă oferim conținutul și reclamele relevante pentru dvs. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dumneavoastră numai cu acordul dumneavoastră prealabil. Puteți alege să activați sau să dezactivați unele sau toate aceste cookie-uri, dar dezactivarea unora dintre ele vă poate afecta experiența de navigare.
Întotdeauna active
Cookie-urile necesare sunt necesare pentru a activa funcțiile de bază ale acestui site, cum ar fi furnizarea de autentificare securizată sau ajustarea preferințelor de consimțământ. Aceste cookie-uri nu stochează date de identificare personală.
Cookie-urile funcționale ajută la îndeplinirea anumitor funcționalități, cum ar fi partajarea conținutului site-ului web pe platformele de rețele sociale, colectarea de feedback și alte funcții terțe.

Niciun cookie.

Cookie-urile analitice sunt folosite pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori precum numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.
Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la furnizarea unei experiențe de utilizator mai bune pentru vizitatori.

Niciun cookie.

Cookie-urile de publicitate sunt folosite pentru a oferi vizitatorilor reclame personalizate pe baza paginilor pe care le-ați vizitat anterior și pentru a analiza eficacitatea campaniilor publicitare.

Rețetă chifle de dovleac cu umputură de afine

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 4 căni de făină
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 linguriță de ghimbir
  • 1/4 cană (50g) zahăr brun
  • 1 1/2 lingurițe sare
  • 250g piure de dovleac

Pentru umplurută:

  • 2 ouă mari
  • 4 linguri unt topit
  • 130g afine proaspete sau congelate

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
  • Amestecăm și frământăm făina, scorțișoara, drojdia, ghimbirul, sarea, piureul de dovleac și zahărul brun într-un bol încăpător, fie manual fie cu ajutorul unui mixer, până când obținem un aluat moale și neted.
  • Așezăm aluatul într-un vas ușor uns cu ulei pe care îl acoperim cu folie de plastic sau un prosop curat și lăsăm la odihnă aproximativ 2h, până ce își dublează volumul.
  • Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl divizăm în 16 bucăți, egale.
  • Separat, amestecăm cele două ouă bătute cu untul topit și afinele.
  • Cu ajutorul unei linguri, intrudcem umpluruta de afine în bucățile de aluat rezultate, după care le frământăm sub formă de bile.
  • Pregătim o tavă dreptunghiulară mare peste care așezăm folie de copt.
  • Așezăm chiflele cu dovleac în tavă cu distanță de 2-3 cm între ele pentru a avea suficient spațiu în timpul coacerii.
  • Preîncălzim cutprul la 170°C și coacem chiflele cu dovleac timp de 25-30 de minute.
chifle cu dovleac

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne