INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 4 căni de făină
- 1 linguriță de scorțișoară
- 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/4 linguriță de ghimbir
- 1/4 cană (50g) zahăr brun
- 1 1/2 lingurițe sare
- 250g piure de dovleac
Pentru umplurută:
- 2 ouă mari
- 4 linguri unt topit
- 130g afine proaspete sau congelate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze timp de 5-10 minute.
- Amestecăm și frământăm făina, scorțișoara, drojdia, ghimbirul, sarea, piureul de dovleac și zahărul brun într-un bol încăpător, fie manual fie cu ajutorul unui mixer, până când obținem un aluat moale și neted.
- Așezăm aluatul într-un vas ușor uns cu ulei pe care îl acoperim cu folie de plastic sau un prosop curat și lăsăm la odihnă aproximativ 2h, până ce își dublează volumul.
- Așezăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl divizăm în 16 bucăți, egale.
- Separat, amestecăm cele două ouă bătute cu untul topit și afinele.
- Cu ajutorul unei linguri, intrudcem umpluruta de afine în bucățile de aluat rezultate, după care le frământăm sub formă de bile.
- Pregătim o tavă dreptunghiulară mare peste care așezăm folie de copt.
- Așezăm chiflele cu dovleac în tavă cu distanță de 2-3 cm între ele pentru a avea suficient spațiu în timpul coacerii.
- Preîncălzim cutprul la 170°C și coacem chiflele cu dovleac timp de 25-30 de minute.