Rețetă chifle de burger cu parmezan și condimente

INGREDIENTE CHIFLE BURGER:

  • 1 cană apă
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de unt
  • 3 căni jumătate de făină
  • 50 g drojdie proaspătă Secreetul Bunicii
  • 2 linguri zagăr granulat
  • 1 ½ lingură sare
  • 2 ouă mari bătute
  • 1 cană parmezan ras
  • 2 lingurițe ierburi proaspete (rozmarin, salvie, cimbru, arpagic)
  • 1 ouă mare + 1 linguriță apă
  • 2 lingurițe unt topit
  • 2 lingurițe rase parmezan
  • 2 lingurițe de rozmarin tocat

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze în 5-10 minute.
  • Amestecăm apa, laptele și untul într-o catriță mică și încălzim la foc mediu-scăzut (50 grade celsius). Între timp combinăm 2 căni de făină, amestecul de drojdie, zahărul și sarea în bolul unui mixer.
  • Turnăm amestecul de apă peste cel de făină și amestecăm bine cu lingura de lemn, până la combinare. Adăugăm ouăle bătute, parmezanul și ierburile până când se combină. Amestecăm cu mixerul la viteză mică.
  • Adăugăm restul de făină (¼ cană), până se leagă aluatul. Îl frământăm până devine neted sau elastic, aproximativ 5 minute. Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul de chifle pentru burger crescut în 8 porții egale (bile). Le așezăm pe pe o hârtie pergament, le acoperim cu folie de plastic și le lăsăm la crescut, aproximativ 30 de minute sau până își dublează volumul.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 grade celsius. Ungem chiflele de burger crescute cu ou bătut și le punem la copt pentru 10-12 minute.
  • După ce le scoatem, le periem cu unt topit și radem parmezan pe deasupra și ierburi proaspete. Poftă bună!
chifle burger

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne