INGREDIENTE:
- 1 cană apă
- 3 linguri de lapte
- 45 g unt
- 3 căni jumătate de făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri zahăr granulat
- 1 lingură de sare
- 100 parmezan
- 2 lingurițe tocate de romarin, salvie, cimbru și arpagic
- Un ou mare și o linguriță de apă
Pentru topping:
- 45 g unt topit
- 2 lingurițe de parmezan ras
- 2 lingurițe de plante proaspete tocate mărunt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm apa, laptele și untul într-un bol mic și încălzim la foc mic. Între timp, mixăm 2 căni de făină, amestecul de drojdie, zahărul și sarea în vasul unui mixer.
- Turnăm amestecul de apă caldă în vas și amestecăm cu aluatul pentru chifle de burger cu ajutorul unei linguri din lemn. Amestecăm până se omogenizează.
- Adăugăm ouăle bătute, brânza și ierburile și amestecăm bine până se combină. Mixăm la viteză mică și adăugăm treptat din făina rămasă până se formează aluatul. Îl frământăm 5 minute. Apoi, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru o oră, într-un loc cald.
- Îl împărțim în 8 porții egale, în formă rotundă. Le așezăm într-o tavă, le acoperim cu o folie de plastic și le lăsăm la crescur, 30 de minute sau până își dublează dimensiunea.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade, ungem cu grijă blaturile chiflelor cu ou bătut și coacem 10-12 minute până devin maro-aurii.
- Ungem chiflele de burger cu unt și presărăm parmezan pe deasupra. Poftă bună!