INGREDIENTE
- 600 grame faină albă
- 350 mililitri apă
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură de miere
- un praf de sare
- ulei
- miere
- fulgi de migdale
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Adăugăm apa, sarea, mierea și restul de făină peste și amestecăm până totul se omogenizează.
- Se frământă aluatul până acesta nu mai este lipicios, circa 10 minute.
- După frământare, se așează aluatul într-un bol uns cu ulei. Peste aluat se așează un prosop proaspăt și se lasă la dospit la loc călduros.
- După dospire se scoate alutul și se așează pe masă. Se împarte egal și se modelează fiecare chiflă cu puțină apă.
- Se alege tava (normală sau cu forme) și se pregătește fie cu foaie de copt, fie cu ulei și făină.
- Chiflele se așează în tavă și se mai lasă la dospit 10 minute.
- După dospire, chiflele se ung cu miere și se presară migdalele peste ele.
- Se lasă la copt până ce chiflele se rumenesc.
- Se lasă la răcit după coacere și se servesc fie cu lapte, iaurt, sana sau dulceață. Rețeta de chifle este usoara si rapidă. Poftă mare!