Chifle cu lapte și oua coapte

INGREDIENTE

 

  • 500 mililitri lapte călduț
  • 3 lingurițe sare
  • 3 lingurițe zahăr
  • 1 kilogram făină albă
  • 13 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 grame parmezan
  • 8 ouă
  • pătrunjel

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț și se lasă la odihnit 10 minute.
  • Într-ul bol se amestecă făina cu sarea și zahărul și se frământă bine, se dă forma de bilă, apoi se lasă la crescut până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut se taie în 8 și fiecărei bucăți i se dă din nou forma unei bile. Se lasă la odihnit 15 minute.
  • Se coc la 200 grade, până se rumenesc.
  • Se scot din cuptor și se lasă puțin la răcorit, apoi se taie partea de sus a fiecărei chifle și se scobesc puțin.
  • Se sparge câte un ou în fiecare chiflă, se presară puțin parmezan și puțin pătrunjel tocat mărunt.
  • Se mai coc încă 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade.
paine20cu20oua20coapte

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne