INGREDIENTE
Pentru această rețetă chifle cu lapte și ouă coapte, ai nevoie de:
- 500 mililitri lapte călduț
- 3 lingurițe sare
- 3 lingurițe zahăr
- 1 kilogram făină albă
- 13 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 grame parmezan
- 8 ouă
- pătrunjel
PAȘI
Această rețetă chifle implică următorii pași:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduț și se lasă la odihnit 10 minute.
- Într-ul bol se amestecă făina cu sarea și zahărul și se frământă bine, se dă forma de bilă, apoi se lasă la crescut până își dublează volumul.
- Aluatul crescut se taie în 8 și fiecărei bucăți i se dă din nou forma unei bile. Se lasă la odihnit 15 minute.
- Se coc la 200 grade, până se rumenesc.
- Se scot din cuptor și se lasă puțin la răcorit, apoi se taie partea de sus a fiecărei chifle și se scobesc puțin.
- Se sparge câte un ou în fiecare chiflă, se presară puțin parmezan și puțin pătrunjel tocat mărunt.
- Se mai coc încă 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade.