Chifle cu dovleac și unt cu miere

INGREDIENTE

 

  • 1/3 cană lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 ou
  • ½ cană piure de dovleac
  • 2 ¼ căni făină
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură aromă de dovleac pentru plăcintă
  • 1 linguriță nucșoară
  • ½ linguriță sare
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru uns:
    2 linguri unt nesărat, topit
  • 2 linguri miere

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în lapte și se lasă la crescut pentru 10 minute apoi se pune peste făina amestecată în prealabil cu restul ingredientelor uscate.
  • Se amestecă untul cu ouăle și cu piureul de dovleac și se adaugă peste amestecul de la punctul anterior.
  • Se frământă bine aluatul și se lasă la crescut într-un bol uns cu puțină grăsime pentru aproximativ o oră.
  • Aluatul se împarte în circa 10 părți egale și fiecărei părți i se dă forma de bilă.
  • Bilele de aluat se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă la crescut încă 45 de minute.
  • Se amestecă untul topit cu mierea, iar amestecul se întinde peste aluat.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne