INGREDIENTE
- 1/3 cană lapte
- 2 linguri unt
- 1 ou
- ½ cană piure de dovleac
- 2 ¼ căni făină
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură aromă de dovleac pentru plăcintă
- 1 linguriță nucșoară
- ½ linguriță sare
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Pentru uns:
2 linguri unt nesărat, topit - 2 linguri miere
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în lapte și se lasă la crescut pentru 10 minute apoi se pune peste făina amestecată în prealabil cu restul ingredientelor uscate.
- Se amestecă untul cu ouăle și cu piureul de dovleac și se adaugă peste amestecul de la punctul anterior.
- Se frământă bine aluatul de chifle cu dovleac și se lasă la crescut într-un bol uns cu puțină grăsime pentru aproximativ o oră.
- Aluatul se împarte în circa 10 părți egale și fiecărei părți i se dă forma de bilă.
- Bilele de aluat se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă la crescut încă 45 de minute.
- Se amestecă untul topit cu mierea, iar amestecul se întinde peste aluat.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.