INGREDIENTE
- Pentru aluat: 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 400 grame făină
- 200 ml lapte călduț
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper negru măcinat
- 15 grame unt
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 15-20 frunze de salvie
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în 150 ml din laptele călduț, alături de o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Se amestecă făina pentru chifle cu ceapa si salvie cu sarea și se adaugă maiaua de la punctul anterior și se frământă bine.
- Se lasă la crescut într-un vas uns cu o lingură de ulei, pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
- Ceapa și usturoiul se călesc bine în untul topit, pe final se adaugă și 8 frunze de salvie fin tocate, apoi se adaugă și piperul.
- Aluatul se aplatizează, peste el se adaugă ceapa și se frământă până se omogenizează.
- Aluatul se împarte în 8 părți egale cărora li se dă forma de bilă.
- Bilele de aluat de chifle cu ceapa si salvie se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă 40 de minute.
- Se ung cu lapte, peste ele se așază restul de frunze de salvie, apoi se ung încă o dată cu lapte.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute sua până se rumenesc.