Rețetă chifle cu cartofi

Nu este nevoie să fii un iubtitor al cartofilor ca să adori să mănânci chifle cu cartofi, pentru că mai mult ca sigur le vei iubi de la prima mușcătură. Poți mânca aceste chifle pufoase cu absolut orice, fie ca e vorba de un fel principal de mâncare sau îți dorești pur și simplu să te bucuri de niște gem de căpșune.

Ingrediente:

  • 500g făină albă
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 10g sare
  • 330ml apă
  • 50g cartofi

Cum orice produs făcut acasă este mult mai bun decat echivalentul său din comerț, chiflele cu cartofi sunt o alternativa ideală a pâinii pe care o gasești în magazinele alimentare. Când vine vorba de cantitatea de nutrienți pe care o conțin, chiflele de cartofi sunt o sursă bogată de firbe și potasiu, ideale pentru un stil de viață sănătos.

Prepararea acestui deliciu începe prin amestecarea tuturor ingredientelor până se transformă într-un aluat omogen. Aluatul va părea destul de tare la început, dar nu trebuie să îți faci griji, acesta se va înmuia pe parcurs.

Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30-40 minute, după care te poți juca cu el împărțindu-l în funcție de preferințe. Tu alegi cât de mari și numeroase să fie chiflele cu cartofi pe măsură ce le modelezi.

Dacă ți se pare că le-ai dat o formă prea mică, nu va fi o problemă, pentru că le vei lăsa la dospit 50-60 minute, timp în care ele vor crește progresiv. Coacerea este ultimul pas, apoi te poți bucura de rezultatul final. Setează temperatura la 220-230 grade și privește bulgărașii cum cresc în cuptor!

Fie că vrei să faci cele mai surprinzătoare sandwich-uri sau îți dorești doar să te bucuri de niște pâinici absulut delicioase fără a mai adăuga ceva pe langă, chiflele cu cartofi sunt cea mai bună alegere. Încearcă și tu rețeta noastră și urmărește video-ul pentru a prepara aceste chifle cu cartofi la tine în bucătrie!


chifle cu cartofi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne