INGREDIENTE:
- 3 căni de făină
- 1 linguriță de sare
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură de zahăr
- ½ cană piure de cartof dulce
PASI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Amestecăm făina, sarea și zahărul într-un bol în timp ce se activează drojdia.
- Adăugăm piureul de cartof dulce peste amestecul de drojdie și folosim o lingură de lemn pentru a le combina.
- Adăugăm și amestecul de făină făcut inițial peste acest rezultat și amestecăm în jur de 5-10 minute până când devine omogen.
- Îi oferim aluatului o formă de bilă și îl așezăm într-un castron sau bol pe care îl acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic.
- Lăsăm aluatul la odihnă aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
- După creștere, împărțim aluatul în bile egale și le lăsăm și pe acestea la odihnă aproximativ 20 minute.
- Ungem o foaie de copt cu ulei vegetal și așezăm bilele în tavă la distanță de aproximativ 2-3 cm între ele. Opțional, putem adăuga mac sau susan.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm chiflele cu cartofi la copt aproximativ 20-25 de minute, până capătă o nuanță maronie.